![](https://www.precongroup.nl/wp-content/uploads/2024/08/hulp-nodig-bij-veilige-en-eerlijke-producten-2.jpg)
Blijf op de hoogte
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.
Veiligheid is een enorm belangrijk onderwerp. Er gebeuren helaas nog dagelijks ongelukken, met soms grote gevolgen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jij en je medewerkers veiliger werken?
In veel voedingsmiddelenfabrieken is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) verplicht. Je kunt denken aan handschoenen, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming en veiligheidshesjes. Hierdoor vergroot je de veiligheid voor jezelf en andere. Ze zijn er tenslotte niet voor niks!
Zorg ervoor dat er geen producten of andere dingen de nooduitgang blokkeren. Hoewel het niet vaak voorkomt dat de nooduitgangen gebruikt moeten worden is het van levensbelang dat deze bereikbaar zijn in het geval van nood.
Zorg dat iedereen weet waar de verzamelplek is. Hierdoor kun je in het geval van nood zeker weten of iedereen uit het gebouw is.
Bij het betreden van een fabrieksterrein bevindt zich vaak een informatiebord met de regels van het terrein. Hier zie je vaak wat er verboden is op een terrein, bijvoorbeeld roken, welke beschermingsmiddelen (PBM) verplicht zijn en welke gevaren er kunnen zijn, bijvoorbeeld rondrijdende heftrucks.
Veiligheidsschoenen zijn er niet voor niks. Ze beschermen je voeten. Het komt helaas nog wel eens voor dat iemand geen veiligheidsschoenen draagt in een productieomgeving, met alle gevolgen van dien.
Zijn er looppaden in je fabriek? Maar er dan gebruik van. Hoewel het verleidelijk kan zijn om soms net een beetje af te snijden, kan dit tot onveilige situaties leiden. Een heftruck verwacht dit namelijk niet.
Zorg ervoor dat je medewerkers weten waar ze op moeten letten en waarom ze dit doen. Als medewerkers zich bewust zijn van de gevaren, zullen ze veiliger werken. Laat jouw medewerkers daarom de e-learning ‘Veilig aan de slag’ volgen. Meer weten? Bekijk onze trainingspagina of neem contact op via learning@precongroup.com.
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.