Blijf op de hoogte
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.
Moeten alle risico’s in een HACCP-analyse worden vermeden, of zijn sommige risico’s onvermijdelijk? Wanneer wordt een risico acceptabel, en geldt dat ook voor zeer ernstige schade?
Bij het toepassen van HACCP spelen de kans en ernst van gevaren een cruciale rol. Een risicomatrix is daarbij een onmisbaar hulpmiddel. Maar wat betekent “risico” precies? Het blijkt minder eenvoudig dan het lijkt.
In deze video’s beantwoordt Paul Besseling deze vragen. In deel 1 bespreekt Paul de opbouw van een risicomatrix en legt hij het verschil uit tussen relevante en significante gevaren. In deel 2 laat Paul zien hoe je een gevarenanalyse kunt opbouwen en begrijpen met behulp van een risicomatrix.
Video 1 Risicomatrix uitgelegd: Verschil tussen relevante en significante gevaren (1/2)
Video 2 Gevarenanalyse opbouwen en begrijpen met behulp van een risicomatrix
Bekijk ons trainingsaanbod of neem contact met ons op via info@precongroup.com, NL +31 (0)30 65 66 010 of BE +32 (0)11 26 99 07 voor een vrijblijvend advies gesprek.
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.