Blijf op de hoogte
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.
Na meer dan een jaar publiceert FSSC 22000 een geüpdate versie van de standaard, versie 5.1.
De belangrijkste redenen voor een bijgewerkte versie zijn naleving van de nieuwste benchmarkvereisten van het Global Food Safety Initiative (GFSI) en strengere eisen voor de prestaties van certificeringsinstanties (CB) als onderdeel van continue verbetering.
De belangrijkste wijzigingen zijn onder meer specifieke vereisten voor certificering op meerdere locaties, productontwerp en -ontwikkeling en voedselveiligheidscultuur. De vereisten voor voedselveiligheidscultuur hebben betrekking op communicatie, training en prestatiemeting van medewerkers. Aangezien de ISO 22000: 2018-norm deze onderwerpen al behandelde, is er een guidance document met richtlijnen uitgegeven om aan te tonen hoe aan deze eisen wordt voldaan.
Volgens de Board of stakeholder decision list wordt de norm vanaf 1 april 2021 actief.
Meer weten over de nieuwe versie? Volg onze training kennismiddag FSSC 22000 versie 5 of neem vrijblijvend contact met ons op via info@precongroup.com of +31 (0)30 – 65 66 010
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.