Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

Voedselveiligheid
voor onderhoudstechnici.

E-learning

Advies nodig?

Neem vrijblijvend contact op

Algemeen

De onderhoudstechnicus / medewerker van de technische dienst speelt een belangrijke rol in de voedselveiligheid van een levensmiddelenbedrijf.

Wanneer machines onderhouden en gerepareerd moeten worden, is het niet alleen belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurd, maar natuurlijk ook dat er (voedsel)veilig wordt gewerkt. Door netjes en schoon te werken en door goed op besmettingsrisico’s te letten, komt de voedselveiligheid van een bedrijf niet in gevaar. Voor een onderhoudstechneut is het daarom belangrijk om de voedselveiligheidsregels in een bedrijf te volgen, om netjes en schoon te werken en goed te communiceren over de uit te voeren werkzaamheden.

In de e-learning leer je hoe je voedselveilig de onderhoudswerkzaamheden uit kunt voeren. Door verschillende machines te controleren en te repareren zet je de juiste stappen om netjes en schoon te werken, veilig te werken en goed te communiceren over je werkzaamheden.

Vereiste voorkennis voor de training is onze e-learning cursus ‘Voedselveiligheid (HACCP)’.

Voor wie?

De online training is zowel geschikt voor de interne technische dienst als voor externe contractors die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie.

Doel

In deze cursus leer je:

  • wat het belang is van netjes en schoon werken en welke besmettingsrisico’s er zijn;
  • welke persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt worden bij bepaalde werkzaamheden;
  • hoe je klantgericht kunt werken;
  • wat het belang is van een hygiënisch ontwerp;
  • wat de besmettingsrisico’s zijn van apparatuur en gebouwen;
  • waar je op moet letten bij het reinigen van de binnen- en buitenkant van machines.

Onderwerpen

  • Het belang van een goede persoonlijke hygiëne;
  • Netjes en schoon werken;
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Belangrijke aandachtspunten bij de communicatie;
  • Veilig werken door LOTOTO;
  • Het belang en de classificatie van foodgrade smeermiddelen;
  • Het belang van een voedselveilige las;
  • De balans tussen tijdsdruk en veiligheid;
  • Toetsing*

* Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist een certificaat

Inschrijven

Opleidingsniveau LBO/VMBO/MBO
Tijdsduur 60 minuten
Certificaat Ja
Prijs € 55 excl. btw
Talen

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?

Onze professionals helpen je graag!

Direct contact