Temperatuurbeheersing in de koelketen
in opslag en transport.
E-learning
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op
Algemeen
Bederfelijke levensmiddelen bewaar je bij de juiste temperatuur. Door koelen en vriezen wordt de houdbaarheidstermijn van producten verlengd. Zo voorkom je dat micro-organismen, die al in voedingsmiddelen aanwezig zijn, verder gaan groeien, ga je mogelijk bederf tegen en behouden ze hun kwaliteit.
Maar wat moet je doen als het product tijdens opslag of transport in een warme omgeving is geweest? En wat kun je doen om een afwijking in temperatuur te voorkomen? In de nieuwe e-learning ‘Temperatuurbeheersing in de koelketen in Opslag en Transport’ leer je waarom koelen een belangrijke stap is in het productieproces en wat de twee normen zijn voor koelen en vriezen. Je leert wat het verschil is tussen kalibreren, valideren en verifiëren en je leert wat je moet doen bij een overschrijding of afwijking.
Voor wie?
Deze e-learning is bedoeld voor medewerkers in de opslag en transport, en is daarnaast ook geschikt voor productiemedewerkers.
Doel
Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
- Het belang van koelen en vriezen;
- De twee normen van koelen en vriezen in opslag en transport;
- De begrippen kalibratie, validatie en verificatie;
- Hoe te handelen bij een afwijking in de producttemperatuur.
Onderwerpen
In deze cursus krijg je antwoord op de volgende vragen:
- Waarom koelen een belangrijke stap is in het productieproces;
- Wat de twee normen zijn voor koelen en vriezen;
- Wat kalibratie en verificatie is;
- Wat je moet doen bij een overschrijding of afwijking.
- Toetsing*
* Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist een certificaat.
Inschrijven
Opleidingsniveau | LBO/VMBO/MBO |
Tijdsduur | 30 minuten |
Certificaat | Ja |
Prijs | € 25 excl. btw |
Talen |
Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?
Onze professionals helpen je graag!