PCQI: preventive controls for human food (Verplicht bij export Amerika/USA)
Klassikaal
Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op
Algemeen
Om levensmiddelen te exporteren naar de Verenigde Staten, moet minstens één persoon binnen een voedingsmiddelenbedrijf aan de eisen voldoen van een Preventive Controls Qualified Individual. Met de training van Précon, voldoe je aan deze eis. De training is gebaseerd op het standaard curriculum dat door de FDA wordt erkend. Na afronding ontvang je een certificaat van de Food Safety Preventive Controls Alliance.
Duur
Deze blended training bestaat uit een Engelstalige e-learning die via FSPCA wordt gevolgd en getoetst. Voor de e-learning is ongeveer 12 uur zelfstudietijd nodig. Daarna volg je een klassikale training van één dag bij ons op locatie in Bunnik, gevolgd door een online sessie van een halve dag. De totale studiebelasting is komt daarmee op 24 uur.
Tijd & Plaats
De e-learning kan op ieder gewenst moment starten. De e-learning dient volledig te zijn afgerond voordat je deelneemt aan de klassikale trainingsdagen.
De klassikale dag (Dag 1) in Bunnik is van 9:00 – 17:00, de klassikale online sessie (Dag 2) wordt gepland van 9:00 – 13:00 of 13:00 – 17:00 in ons online leermanagementsysteem Elzi.
Kosten
Deze blended training kost in totaal € 1495,00 exclusief btw.
Hiervoor ontvang je:
- Een E-learning die via FSPCA wordt gevolgd en getoetst.
- Een klassikale training in Bunnik met één van onze ervaren specialisten.
- Een klassikale online sessie met dezelfde ervaren specialist.
- Een erkend certificaat voor Preventive controls Qualified Invidual zodat u levensmiddelen kan exporteren naar de VS.
Voor wie?
Deze training is bedoeld voor kwaliteitsmanagers of -medewerkers en productieleiders van bedrijven die levensmiddelen exporteren naar de Verenigde Staten van Amerika.
Doel
Het doel van de training is om in 2,5 dagen bekend te raken met de Amerikaanse wetgeving over voedselveiligheid. Daarbij leer je de overeenkomsten en verschillen met de Europese wetgeving en de GFSI-standaarden kennen. Na de training ben je aantoonbaar gekwalificeerd als Preventive Controls Qualified Individual.
Onderwerpen
In deze training leer je:
- de basisvoorwaarden, specifieke maatregelen en het voedselveiligheidsplan toetsen aan de wetgeving in de VS.
- het voedselveiligheidsplan naleven waarbij je taken uitvoert zoals beoordeling, onderhoud, validatie en verificatie, interne audit volgens de vereisten van de FSMA.
- een inspectie of audit voor te bereiden en te begeleiden volgens de 21 CFR 117*.
- wijzigingen in de relevante wetgeving van de VS signaleren en nuttige Amerikaanse informatiebronnen en richtlijnen kennen op het gebied van voedselveiligheid.
- het kwaliteitshandboek aanpassen zodat het voldoet aan de eisen van de FSMA.
- effectief te communiceren met importeurs en de FDA in de taal van de FSMA.
- procesoperators en andere werknemers instrueren en trainen in werkwijzen en procedures die relevant zijn.
*21 CFR 117 = Code of Federal Regulations, title 21, part 117: Current Good Manufacturing Practice, Hazard Analysis, And Risk-Based Preventive Controls For Human Food
Inschrijven & data
Opleidingsniveau | MBO+/HBO |
Tijdsduur | 2,5 dagen |
Certificaat | Ja |
Prijs | € 1495 excl. btw |
Talen | |
Locatie en data | 12 november 2024, 19 november 2024 Bunnik/Online |
Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?
Onze professionals helpen je graag!