Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

Algemeen

Hoe weet ik welke voedselveiligheidsrisico’s er zijn voor mijn bedrijf? HACCP is een systematische benadering die wordt gebruikt om voedselveiligheidsrisico’s te identificeren, te beoordelen en te beheersen. In de huidige voedingsmiddelenbranche is HACCP onmisbaar als het gaat om het waarborgen van bedrijfsprocessen voor kwalitatief goed en veilig voedsel.

Het opstellen en optimaliseren van een plan vraagt kennis van de HACCP methodiek.

Deze online training laat cursisten nader kennis maken met de methodiek en de CCP’s(Critical Control Points). De cursist raakt bekend met essentiële basisbegrippen en de zeven principes die men moet doorlopen aan de hand van opdrachten over een praktijksituatie.

Voor wie?

De online training is bedoeld voor medewerkers in voedingsmiddelenbedrijven die verantwoordelijk zijn voor één of meerdere onderdelen van het HACCP-plan. Het is belangrijk dat de cursist al bekend is met basisprincipes voor hygiënisch werken volgens een goedgekeurde hygiënecode.

Doel

  • Na het volgen van deze training is de cursist bekend met:
  • De HACCP methodiek.
  • De soorten gevaren voor voedselveiligheid.
  • Het tot stand komen van een systeem voor voedselveiligheid.

Onderwerpen

  • Wat is HACCP?
  • HACCP methodiek
  • 7 principes
  • Soorten gevaren
  • Voorbereidende stappen
  • Toetsing*

* Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist een certificaat

Inschrijven

Opleidingsniveau MBO/MBO+/HBO
Tijdsduur 60 – 75 minuten
Certificaat Ja
Prijs € 75 excl. btw
Talen

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?

Onze professionals helpen je graag!

Direct contact