Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

Algemeen

Allergenenbesmetting is een moeilijk te bevatten concept voor veel medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie. Deels doordat het vaak onzichtbaar is en deels doordat de gevolgen van een besmetting soms wel optreden en soms niet. De ene consument kan wel allergisch zijn voor een ingrediënt en een ander niet.

De rol van de productiemedewerker op de werkvloer komt nadrukkelijk naar voren. Hierdoor leert de cursist hoe hij zelf kan bijdragen aan het voorkomen van een allergenenbesmetting.

Voor wie?

De online allergenen training is geschikt voor medewerkers die in voedingsmiddelen, producerende, transporterende of verhandelende bedrijven werkzaam zijn en mogelijk in aanraking komen met allergenen.

Doel

  • Na het volgen van deze allergenen training is de cursist bekend met:
  • Wat een voedselallergie is en wat allergenen zijn.
  • Op welke manier een besmetting met allergenen voorkomen kan worden.
  • Belangrijke wetgeving omtrend allergenen.

Onderwerpen

  • Voedselallergie
  • Welke allergenen zijn er?
  • Allergenen in voedsel
  • Rol van de medewerker
  • Hoe kan een allergenen besmetting ontstaan
  • Toetsing*

* Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist direct het allergenen certificaat

Inschrijven

Opleidingsniveau LBO/VMBO/MBO
Tijdsduur 35 minuten
Certificaat Ja
Prijs € 35 excl. btw
Talen

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?

Onze professionals helpen je graag!

Direct contact