Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact op

Omgaan met allergenen – Online training voor medewerkers
Het omgaan met allergenen is een essentieel onderdeel van voedselveiligheid. Allergenenbesmetting is vaak moeilijk te herkennen voor medewerkers in de voedingsmiddelenindustrie. Dit komt doordat allergenen meestal onzichtbaar zijn én de gevolgen per persoon sterk kunnen verschillen. Wat voor de ene consument een klein ongemak is, kan voor een ander levensbedreigend zijn.
Deze e-learning allergenen leer je hoe je allergenen kunt herkennen en besmetting kunt voorkomen. De nadruk ligt op de rol van de productiemedewerker. Je ontdekt hoe jij als medewerker actief kunt bijdragen aan een allergenenveilige werkomgeving.
Impressievideo e-learning omgaan met allergenen
Voor wie is deze cursus allergenen geschikt?
Deze cursus allergenen is geschikt voor medewerkers die werkzaam zijn in:
- Productiebedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie
- Transportbedrijven die voedsel vervoeren
- Groothandels en andere bedrijven die levensmiddelen verhandelen
- Iedereen die met allergenen in aanraking kan komen, profiteert van deze praktijkgerichte e-learning.
Doel van de e-learning allergenen
Na het volgen van deze online training:
- Weet je wat een voedselallergie is en welke allergenen er zijn
- Begrijp je hoe allergenenbesmetting ontstaat en hoe je deze kunt voorkomen
- Ben je op de hoogte van de belangrijkste wet- en regelgeving omtrent allergenen
Onderwerpen online cursus allergenen:
- Wat is een voedselallergie
- De 14 wettelijke allergenen
- Hoe allergenen in voedsel terechtkomen
- De cruciale rol van medewerkers in het voorkomen van besmetting
- Hoe allergenenbesmetting kan ontstaan
- Toetsing*
* Na het succesvol afronden van de toets krijgt de cursist direct het allergenen certificaat
Inschrijven
Opleidingsniveau | LBO/VMBO/MBO |
Tijdsduur | 35 minuten |
Certificaat | Ja |
Prijs | € 35 excl. btw |
Talen |

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?
Onze professionals helpen je graag!