Betrokken
Hoge klanttevredenheid
Praktisch
Advies op maat
Vakkundig
Breed trainingsaanbod

Algemeen

Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Dan is het prettig een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP en om daarmee te oefenen. Deze training is bedoeld voor alle HACCP-teamleden. De training geeft je de benodigde basiskennis en met de praktische oefeningen leer je de vaardigheden die je nodig hebt om aan te kunnen schuiven bij het HACCP-team. Met deze training voldoe je aantoonbaar aan de opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, ISO/ FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Doel

Na deze training ben je bekend met de essentiële basisbegrippen en principes van HACCP. Met deze kennis kun je een goede bijdrage leveren aan het HACCP-team en aan de veiligheid van de producten. Je kunt de boodschap van HACCP op een heldere manier overbrengen naar collega’s en medewerkers. Na afronding van de training krijg je een certificaat.

Met deze training wordt aantoonbaar voldaan aan de opleidingseisen in Verordening (EU) nr. 852/2004, ISO/ FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Voor wie?

De training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het HACCP-team van jouw bedrijf. De training is afgestemd op MBO+/HBO-niveau en is op level 3 van de Britse HACCP-trainingen.

Onderwerpen

De training begint met een e-learning, gevolgd door een klassikale training. Je kunt de e-learning in je eigen tempo en op ieder gewenst moment volgen. De klassikale training behandelt de volgende onderwerpen:

  • De zeven principes en twaalf stappen van HACCP volgens de Codex Alimentarius;
  • Een kort overzicht van Europese wetten en certificatiestandaarden (BRC, IFS en ISO/FSSC 22000);
  • De rol van de basisvoorwaarden;
  • Allergenen, chemische, microbiologische en fysische gevaren;
  • Het identificeren van gevaren en het bepalen van risico’s;
  • Het selecteren van beheersmaatregelen;
  • Het bepalen en beheersen van CCP’s;
  • Het verschil tussen verifiëren en valideren.

De training wordt afgerond met een toets.

De gids ‘Gevaren voor de voedselveiligheid’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kan besteld worden via: bol.com of neem contact op met info@precongroup.com.

Tijd en plaats

Bunnik 9:00 – 17:00

Inschrijven & data

Opleidingsniveau MBO
Tijdsduur Halve dag
Certificaat Ja
Prijs € 315 excl. btw
Talen
Locatie en data 16 oktober 2024
09:00, Bunnik, Nederlands
7 november 2024
09:00, Bunnik, Nederlands
10 december 2024
09:00, Bunnik, Nederlands

Cursisten beoordelen deze
training met een 8,4

"Brengt de nodige info, leid op en houd je scherp!"
"De trainer betrok alle deelnemers bij de training."
"Inhoudelijk volledig. Eventuele basiskennis die je al hebt wordt met de juiste verdieping op ingegaan en alle informatie is relevant."
"Duidelijk beeld en de aanpak van HACCP."
"Ik zou deze training aanbevelen omdat het voor mij nu veel duidelijker is hoe er beslissingen gemaakt kunnen worden. Zo zorg je ervoor dat er geen onnodige controles worden toegepast op de dingen die niet een echt gevaar zijn."
"Je leert denken vanuit de opbouwfase, in plaats van vanuit het proces."
"Goede basistraining voor HACCP-teamleden. Training met praktijkvoorbeelden aangepast aan het bedrijf. Interactief, wat zorgt dat je goed blijft opletten."
"Goed voor de basiskennis."
"Goed uitgelegd en veel interactiviteit."
"Breder draagvlak binnen de organisatie. Goede training en inhoudelijk relevant."
"Wel, zeker een toevoeging aan mijn werkzaamheden als kwaliteitsmanager en als voorzitter van het HACCP team."
"De training biedt een solide basis voor deelname aan het HACCP-team. Hoop snel weer een training te mogen volgen."
"Diepgaande training met veel (ruimte voor) praktijkvoorbeelden al dan niet aangedragen door de deelnemers."
"De training was echt heel goed. Zeer goede inhoud, zeer praktisch toepasbaar. En de trainer (Wendy) was ook echt goed."
"Duidelijke training."
"Goede en duidelijke uitleg."
"Veel voorbeelden in de praktijk. Nuttig voor startende HACCP team leden."
"Voor bestaande leden van een team is het weliswaar een soort van opfriscursus, maar inhoudelijk was er wel heel veel herkenning met de training van 4 jaar geleden. inclusief de voorbeelden."

Hulp nodig bij veilige & eerlijke producten?

Onze professionals helpen je graag!

Direct contact