Blijf op de hoogte
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.
Bij het ontwikkelen van e-learningmodules wordt vaak gebruik gemaakt van fotomateriaal. Als jou gevraagd wordt dit te verzamelen en aan te leveren kan dat best een uitdaging bieden. Want hoe maak je een goede foto en op welke manier lever je het materiaal aan?
Wij delen graag een aantal tips met je, waarmee je de kwaliteit van jouw foto’s kunt verbeteren!
En dan nu aan de slag! Pak je camera erbij en… ga eerst naar de instellingen!
We leggen namelijk ook graag nog wat begrippen uit die je vaak zult tegenkomen op een camera:
Aperture:Bepaalt hoeveel licht op de sensor van de camera komt en wordt aangegeven met f. Bijvoorbeeld f/2.8. De aperture bepaalt ook de scherptediepte van de foto.
Aperture F/6,3
Aperture F/40
ISO-waarde: Bepaalt de gevoeligheid van de sensor voor licht. Voor donkere omgevingen kun je de ISO waarde verhogen. Let hierbij wel op: hoe hoger de ISO-waarde, hoe meer ruis je krijgt.
ISO 100
ISO 25200
Sluitertijd:Is de tijd dat het licht op de sensor valt. Het voordeel van een lange sluitertijd is dat de sensor langer belicht wordt. Daardoor wordt de foto lichter. Ideaal voor donkere omgevingen. Het nadeel hiervan is dat bewegende onderwerpen onscherp worden. Je kunt door een lange sluitertijd ook leuke effecten krijgen zie bijvoorbeeld deze foto van een waterval.
Wij kunnen jouw bedrijf ondersteuning op het gebied van e-learning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat wij de grafisch kant of de foto's maken voor de module. Maar we kunnen zelf een hele maatwerk module voor jullie ontwikkelen. Neem daarvoor contact met ons op via +31 (0)30 – 65 66 010 of learning@precongroup.com.
Abonneer je op onze nieuwsbrief, onze maandelijkse blik op food en non-food kwaliteitsmanagement.